Η εποχή του κλαδέματος!

Η εποχή του κλαδέματος!

Η εποχή του κλαδέματος!

Βρισκόμαστε στα μέσα Φεβρουαρίου. Ο χειμώνας τελειώνει και μαζί του πλησιάζει το τέλος της περιόδου κλαδέματος των δένδρων ( τέλη Μαρτίου).

Τώρα που αρχίζει να ανοίγει ο καιρός πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά το ενδεχόμενο να κλαδέψουμε τα δένδρα μας πριν αυτά ξυπνήσουν από το χειμερινό λήθαργο τους , και αρχίσουν να αναπτύσσουν οφθαλμούς πάνω στα κλαδιά τους.

Να θυμάστε ότι το κλάδεμα των δένδρων δρά ευεργετικά στην ανάπτυξη τους καθώς απομακρύνονται τυχόν ασθενικά ή ξερά κλαδιά ενώ παράλληλα αναπτύσσονται δυναμικά νεαρά κλαδιά που τα αντικαθιστούν. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για τα κλαδέματα των δένδρων σας εκμεταλευόμενοι την δυνατότητα που δίνει η επιχείρηση μας για αυτοψία και εκτίμηση κόστους χωρίς καμία επιβάρυνση .

Η διατήρηση της καλής υγείας των δένδρων σας είναι συνυφασμένη με την ασφάλεια τόσο την δικής σας όσο και των περίοικων σας. Επίσης ενδέχεται να σας επιβαρύνει με το κόστος αποκατάστασης υλικών ζημιών που μπορεί αυτά να προκαλέσουν.

Παρατηρήστε αναζητώντας την ύπαρξη αλλοιώσεων (σάπισμα) ,μικρών ή μεγάλων εξογκωμάτων κατά μήκος του κορμού και των κλαδιών(προσβολή από παθογόνους μικροοργανισμούς), την ύπαρξη οπών (αποτέλεσμα προσβολής από έντομα) και προχωρήστε σε αποκατάσταση.

Αυτή μπορεί να περιλαμβάνει ένα απλό κλάδεμα αφαίρεσης των προσβεβλημένων κλάδων ή ένα αυστηρό κλάδεμα δραστικού περιορισμού της κόμης του ή ακόμα και το κόψιμο του εάν αυτό κρίνεται απαραίτητο.